Днес рака се счита за едно от най-опасните заболявания. Все повече

...
Днес рака се счита за едно от най-опасните заболявания. Все повече
Коментари Харесай

Пет заболявания, които са по-страшни от рака

Днес рака се смята за едно от най-опасните болести. Все повече и повече хора годишно чуват ужасната диагноза рак, която звучи като присъда, написа zdrave.to.

На медицински обзор се опасяваме да чуем, че сме неизлечимо заболели, търсим признаци на рак в интернет и ги съпоставяме с нашите неразположения. Но лекарите считат, че злокачествените тумори въобще не са толкоз страшни, колкото са пресилени.

Според статистиката към 90% от случаите на онкология могат да бъдат излекувани с навременна диагноза.

IA Express-News съумя да разбере кои болести лекарите считат за в действителност съдбовни. Те не оставят на индивида късмет за оцеляване и предизвикат мъчителна гибел.

1. Болест на Кройцфелт-Якоб

Това заболяване се назовава още болест на лудата крава. Почти през цялото време на болестта стартира бързото разрушение на гръбначния мозък и мозъка. Засяга се кората и по-късно самият мозък стартира да прилича гъба по консистенция. Човек бързо губи способността да се движи, вижда и чува. Лекарите назовават ​​прионните протеини повода за болестта.
2. Фатално наследствено бодърствуване
Горните протеини могат да предизвикат такова рядко генетично излъчено заболяване като съдбовно фамилно бодърствуване. Още от името излиза наяве, че заболяването води до съдбовен излаз. Протеините стартират да се развъждат интензивно, когато човек доближи зрялост. 

 

Те засягат изключително дребна област на мозъка, таламуса. Тя дава отговор за регулирането на температурата, кръвното налягане, сърдечната периодичност и концентрацията на нужните хормони. Когато таламусът стане инвалид, човек стартира да се поти непрекъснато, страда от разстройства на стомашно-чревния тракт.

Зениците се стесняват до дребна точка и най-важното е, че пациентът губи способността да спи. Тялото без сън се износва 10 пъти по-бързо. Известни са случаи, когато пациенти с съдбовно бодърствуване са умряли в границите на една година след слагането на диагнозата. Засега науката знае единствено към 40 фамилии, страдащи от това рядко заболяване.
3. Нелечим бяс
Все още ли мислите, че можете умерено да галите дворните си кучета? Бяс, който се предава от неимунизирани бездомни и диви животни, до ден сегашен не може да бъде оздравял. Заболяването стартира с болежка на мястото на захапване. Постепенно човек губи съня си, усеща неразбираема потиснатост и предпочитание да се скрие от всички. След няколко дни идва идващият стадий - неспокойствие.
Пациентът изпитва боязън, тревога, той е преследван от мисли за гибел. Чувства непрекъсната жадност, само че тялото не приема течности.Гълтащите мускули стартират да се свиват спазматично. На 4-ти-6-ия ден настава парализа на дихателните мускули. Лекарите споделят, че 90% от случаите са съдбовни. Има дребен късмет за възобновяване, в случай че човек се обърне към лекарите незабавно след захапване.4. Хеморагична тресчица Марбург
Това заболяване не е толкоз постоянно срещано, само че в доста азиатски райони на света се записват цели епидемии. Известно е, че човек може да се болести от " заболяването на зелената маймуна " (друго име за тресчица - прибл. Ред.) От прилепи. От човек на човек, той се предава по въздуха.
Още на 5-ия ден след инфекцията пациентът има кръвотечние от венците, носа.
Пациентът умира след 8-9 дни от загуба на кръв, потрес и отичане на мозъка и белите дробове.

 

5. Прогресивна фибродисплазия

Нарича се още „ втора болест на скелета “. По време на това рядко заболяване на сухожилието мускулите и връзките последователно осифицират. Заболяването стартира в доста млада възраст и бързо прогресира, което води до неработоспособност и преждевременна гибел.

Въпреки обстоятелството, че лекарите са били наясно с това заболяване от съвсем 5 века, те към момента не са намерили дейно лекуване. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР